De DES Vertrouwenscontactpersonen stellen zich graag aan jullie voor!
16-11Het bestuur van DES is ontzettend blij om te melden dat twee van onze betrokken leden, Hinde en Karin, de rol van vertrouwenscontactpersoon binnen onze club op zich gaan nemen. Ze staan klaar om zich aan jullie voor te stellen!
Beste DES-leden en betrokkenen,
Hockeyclub DES is voor ons een fijne en gezellige vereniging waar wij graag komen. En wij vinden het belangrijk dat iedereen dat zo ervaart. Iedereen (niet alleen leden, maar ook niet leden, zoals coaches, ouders en andere betrokkenen) moet zich thuis voelen en met plezier naar DES komen. Voor de gevallen waarvoor dat niet geldt, willen wij ons inzetten! En daarom stellen wij ons, als nieuwe vertrouwenscontactpersonen van DES, aan jullie voor.
Ik ben Karin Janssen, 67 jaar, moeder van 3 dochters en oma van 4 kleinkinderen waaronder Liz en Charli Dielhoff die nu voor het 2de seizoen bij DES hockeyen. Zelf heb ik in het verleden bij Waalwijk gehockeyd. Ook ben ik 15 jaar met veel plezier actief geweest als coach bij 2 van mijn 3 dochters. Eerst bij Waalwijk en daarna bij DES. Na een aantal jaar niet meer met de club verbonden te zijn geweest ben ik nu weer terug als één van de twee vertrouwenscontactpersonen waar ik ook weer met volle energie voor wil gaan.
Mijn naam is Hinde van Delft, getrouwd met Martijn en samen trotse ouders van onze tweeling. Van jongs af aan tot mijn zwangerschap heb ik altijd (recreatief) gehockeyd. De laatste paar jaren daarvan heb ik met heel veel plezier bij DES gespeeld. Inmiddels hockeyt onze dochter ook alweer een paar jaar bij DES en ben ik er dus nog wekelijks te vinden.
Met enthousiasme heb ik me aangemeld als vertrouwenscontactpersoon. Ik ben iemand die goed kan luisteren en iedereen en elk verhaal serieus zal nemen.
Wij wensen jullie heel veel gezellige en sportieve momenten bij DES. En als dat even niet zo is, weet ons dan te vinden via [email protected]
Groeten, Hinde en Karin
Waarvoor kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersonen zijn het centrale aanspreekpunt en luisterend oor binnen DES. Je kunt bij hen terecht wanneer je ergens tegenaan loopt waar je je niet prettig bij voelt. Dit kan om iets groots gaan, maar ook om iets kleins. Zo kun je denken aan:
- Pesten of gepest worden.
- Het gevoel hebben dat je er, om wat voor reden dan ook, niet bij hoort, bijvoorbeeld vanwege geloof, huidskleur of seksuele voorkeur.
- Grensoverschrijdend gedrag. Dat wil zeggen: de manier waarop je benaderd/ aangeraakt wordt door een teamlid, scheidsrechter, trainer of coach ervaar je als niet prettig.
- Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag bij iemand in jouw directe omgeving óf je weet van jezelf dat je bij iemand over een grens gegaan bent.
- Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
- Neem ook contact op met de vertrouwenscontactpersoon als je twijfelt of jouw probleem bij een vertrouwenscontactpersoon hoort.
Wanneer ga je niet naar de vertrouwenscontactpersoon?
- Verschillen van inzicht over technisch beleid zoals gevoerd door trainers, coaches, commissies of Bestuur.
- Problemen met teamsamenstellingen
- Problemen met besluiten van Bestuur of Ledenvergaderingen
Bij dit soort problemen verzoeken we je contact op te nemen met desbetreffende commissie.
Wat doet de vertrouwenscontactpersoon?
Als je besluit (of twijfelt) contact op te nemen met de vertrouwenscontactpersoon, stuur dan een e-mail naar: [email protected]. Als er iets speelt wat niet prettig is of wat je niet vertrouwt, wacht dan niet te lang met mailen, zo kun je misschien verdere problemen voorkomen. Als je gebeld wil worden noteer dan ook je telefoonnummer. Eén van de vertrouwenspersonen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op. Zij luisteren naar jouw verhaal. De vertrouwenscontactpersoon is een neutraal persoon en zal dus geen mening vormen of een kant kiezen. De gesprekken tussen jou en de vertrouwenscontactpersonen blijven vertrouwelijk. Er wordt alleen informatie met derden gedeeld wanneer jij daar toestemming voor geeft.
Verder kijken ze met je mee naar een oplossing. Als je moeite hebt om dit verder alleen aan te pakken dan kan de vertrouwenscontactpersoon ook ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door een eerste contact te leggen of aanwezig te zijn bij een gesprek.