Algemeen

DES Dames 1 plaatst zich voor halve finale Silver Cup

Nieuws afbeelding 20-4
Voor het eerst in de geschiedenis van DES heeft DES Dames 1 zich geplaatst voor de halve finale van de KNHB Silver Cup. Topprestatie dames!

De kwartfinale vond op vrijdag 19 april plaats tegen HC AthenA, een eersteklasser uit Amsterdam. In een sfeervolle ambiance kwamen we aan op Sportpark Voorland in Amsterdam. AthenA viert dit weekend haar 20 jarig jubileum, waardoor er veel toeschouwers aanwezig waren. Uiteraard alle felicitaties aan HC AthenA! Maar we wilden de halve finaleplaats niet als cadeatje achterlaten.
In de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet veel. Er waren weinig kansen voor beide doelen, maar DES stond wel met 0-2 voor door een frommelgoal en een strafcorner (tip in). Het leek erop dat AthenA meer last had van de spanning van de honderden toeschouwers dan DES.

In de 3e kwart gooide AthenA de schroom van zich af en ging volop aanvallen. DES verdedigde goed en met fantastische keepende Maaike wist DES tegentreffers te voorkomen. In het 4e kwart voerde AthenA de druk verder op, mede geholpen door een matige fluitende scheidsrechter. We kijken natuurlijk gekleurd naar zo’n wedstrijd, maar als je 15 (!) strafcorners in de 2e helft tegen krijgt en niet 1 mee, heb je in ieder geval het vermoeden, dat hij niet zijn beste dag had. Complimenten aan het team, dat zij hier redelijk rustig mee omgingen. Eén van de strafcorners betekende wel de 1-2. AthenA haalde haar keeper naar de kant om alles op alles te zetten om gelijk te komen. Werkelijk in de allerlaatste seconde scoorden zij de 2-2.

Zou het dan zo’n avond worden? Mooi niet. DES nam de shoot-outs veel beter dan AthenA. Held van de avond werd keeper Maaike, die drie shoot-outs wist te stoppen, waaronder de beslissende. Iedereen wierp zich op Maaike om dit mooie resultaat samen te vieren. We staan in de halve finale van de Silver Cup!