Algemeen

DES D1 schrijft historie en wint finale KNHB Silver Cup!

Nieuws afbeelding 19-5

Het sprookje is uitgekomen. DES D1 WINT FINALE SILVER CUP!!!

Zaterdag 18 mei 2024: tot ieders verrassing, en niet op de laatste plaats tot die van het team zelf, speelt DES D1 de finale van de Silver Cup. De spanning droop van de dames af, maar "vandaag gaan we genieten en zullen we iedereen laten zien hoe goed we zijn!". Veel DES'sers hadden de moeite genomen om naar Oss te komen. De sfeer was onder een stralende zon geweldig!

Na een tam eerste kwart, ontbrandde de wedstrijd in het tweede kwart. DES kwam op voorsprong door een perfect genomen strafbal van Karlijn. Maastricht, gestart als favoriet, liet het er niet bij zitten. In slechts 7 minuten tijd draaide Maastricht de wedstrijd om naar een 3-1 voorsprong. Het rustsignaal brak gelukkig aan: tijd om even bij te komen en de rug te rechten.

Het derde kwart van een wedstrijd is voor Dames 1 afgelopen seizoen vaak een goed kwart geweest. Dat gaf het team voldoende vertrouwen om nog terug in de wedstrijd te kunnen komen. Dat vertrouwen bleek terecht: Ali (2x) en Flo draaiden de wedstrijd met hun goals weer volledig om: 3-4 voor DES.

De supporters geloofden hun ogen niet: zou het dan toch? Maastricht wilde aanvallen, maar je zag het geloof bij hen wegvloeien. Ze kregen er weer een beetje vertrouwen in toen Ali met een gele kaart 5 minuten langs de kant moest. Maar echte kansen bleven uit. De genadeklap deelde DES uit in minuut 66. Ali ging in een counter goed door over door, waarna Lara haar de voorzet binnensloeg: 3-5!

Nog 4 minuten nagels bijten! Maastricht kwam in de laatste minuten echter niet veel verder dan een slappe strafcorner. De supporters telde de laatste seconden af en zo kwam ons sprookje uit! DES wint voor het eerst in haar historie de finale van de KNHB Silver Cup!

De ontlading was groot, tranen vloeiden. Lara kreeg onder luid gejuicht uit handen van Leon Rutten van de KNHB de grote Silver Cup uitgereikt. Trots op het team, trots op de supporters, trots op DES!

De dames hebben uiteraard 's avonds een flink feest gevierd. Dat gaan we als DES uiteraard ook doen. Kom op zondag 16 juni naar DES voor de huldiging van alle kampioensteams en dus ook van bekerwinnaar DES D1!

Kon je er niet bij zijn of wil je nog meer lezen of beelden zien?