1 vs2.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

KNHB Corona update (23/04/2021)

Nieuws afbeelding 18-4
De KNHB heeft vrijdag 23 april naar aanleiding van het door de overheid gepubliceerde openingsplan en de persconferenties van 13 en 20 april 2021 besloten alle competities van seizoen 2020-2021 te beëindigen. Uitzondering hierop vormen de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. Helaas ontbreekt het perspectief dat competities met de reguliere indeling dit seizoen nog tijdig kunnen worden hervat.

Een van de versoepelingen van de coronamaatregelen uit de persconferentie van 20 april 2021 is van invloed op de sport. Nu de avondklok wordt afgeschaft, kan er vanaf 28 april ’s avonds in elk geval weer wat langer getraind worden. De overige nu geldende maatregelen blijven van kracht.

De overheid heeft op 13 april 2021, tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister De Jonge, met behulp van een nieuwe routekaart bekend gemaakt de samenleving langzaam weer te willen openen. Een en ander is wel afhankelijk van de besmettingscijfers die daartoe de mogelijkheid moeten bieden. De overheid wil bovendien werken met een openingsplan en heeft daarvan de globale opzet gedeeld.
In dat plan wordt gelukkig, in tegenstelling tot eerdere plannen en routekaarten, in iedere fase gesproken over het verruimen van de mogelijkheden voor de (buiten)sport. Wat echter niet duidelijk is, is welke versoepeling per fase precies wordt doorgevoerd. Daarnaast lijkt het huidige openingsplan pas in de laatste fase competities en wedstrijden buiten de eigen vereniging weer mogelijk te maken.

Omdat het openingsplan tot veel vragen leidt, is de KNHB met NOC*NSF en andere sportbonden in overleg met diverse overheidsinstanties. We proberen een duidelijker beeld te krijgen bij de stappen per versoepeling en voeren daarnaast overleg over de datum van een mogelijke herstart van trainingen voor hockeyers van 27 en ouder én (competitie)wedstrijden. Op dit moment is het bijvoorbeeld niet duidelijk wanneer hockeyers van 27 jaar en ouder weer zonder beperkingen mogen trainen en onderling wedstrijden op de club kunnen spelen, wanneer er in de regio tussen clubs onderling gespeeld kan worden en of de jeugd (net als bij eerdere versoepelingen) wellicht eerder wedstrijden mag spelen tegen andere verenigingen dan senioren.
In afwachting van de uitkomsten van het overleg dat we op dit moment voeren en de toelichting van de overheid tijdens het eventuele aankomende persmoment op 20 april, heeft de KNHB besloten volgende week (uiterlijk vrijdag 23 april) een beslissing te nemen over het al dan niet voortzetten van alle competities, van Promotieklasse tot reserveklassen en van Dames 45+ tot Jongste Jeugd.

Samen met de andere sportbonden en NOC*NSF blijven we er naar streven de sport zo snel mogelijk te openen voor iedereen. Onder andere in het statement dat we samen met de KNVB opstelden lees je hier meer over.

bron: www.knhb.nl

Clubcompetitie

. Team # punten DS
1 Dames Jong 2 6 18 + 37
2 Meisjes B4 5 15 + 35
3 Meisjes D4 5 13 + 20
4 Dames 9 6 15 + 9
5 Dames Jong 1 5 12 + 14
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram