1 vs2.jpg IMG_2704.JPG IMG_3285.JPG waterveld overzicht2.jpg
Algemeen

Waalwijk en DES verlengen samenwerking op jongenslijn

Nieuws afbeelding 20-4
Al vier jaar hebben DES en  Waalwijk een gezamenlijke jongenslijn. Begin april hebben de clubs hun samenwerking verder geïntensiveerd. En om dit kracht bij te zetten volgt binnenkort zelfs een gezamenlijk tenue.
De clubs uit Kaatsheuvel en Waalwijk spelen met hun samenwerking in op een landelijke trend. Namelijk dat hockey onder jongens aan populariteit verliest. Waar vroeger hele gezinnen op hockey zaten, gaan nu vooral de dochters op hockey. 
"Door de samenwerking hopen we dat het voor jongens interessant blijft om te hockeyen. We willen dat ze op een gelijkwaardig niveau en met veel plezier kunnen spelen. Ze spelen in een gemengd team met leden van de beide clubs en trainen en spelen wedstrijden ook afwisselend op beide clubs. Dit is de afgelopen jaren een succes geleken.”, vertelt Karel-Jan Wijlen, bestuurslid van DES. 
Bart van Lier, voorzitter van Waalwijk, vult aan "We zullen de komende jaren steeds meer op elkaar aangewezen zijn, daarom zijn we blij met deze verlenging. Het is de bedoeling dat de jongens in de leeftijdscategorieën van de 8-tallen t/m A-jeugd in een gezamenlijk team spelen. Mogelijk volgt ook een gemengd seniorenteam. We willen regelmatig de samenwerking evalueren om te kijken waar we eventueel zaken moeten uitbreiden of aanpassen.”
Bijlage

Clubcompetitie

. Team # punten DS
1 Dames Jong 2 6 18 + 37
2 Meisjes B4 5 15 + 35
3 Meisjes D4 5 13 + 20
4 Dames 9 6 15 + 9
5 Dames Jong 1 5 12 + 14
Klik hier voor de gehele comp.

Instagram